מגזין שיווקי

אתר המלצות

מעבדת תקינה
עסקים

מעבדת תקינה

בישראל יבוא מוצרים מחייב לקבל אישור תקן על מנת לקבל אישור להכניסם לארץ. בהתאם  לסוג המוצר נקבע התקן הנדרש. בדיקות התקן נעשות במעבדות תקינה או במשרד התקנים לקבלת האישור הנדרש. נתחיל תחילה מהו תקן למעשה ואיך הוא נקבע

מהו  תקן

תקן הוא מסמך  הנקבע על ידי מכון התקנים שבו מפורטות דרישות טכניות החלות על מוצר. המסמך יכיל את הדרישות וכללים טכניים של תהליך עבודה, כולל הגדרות טכניות של אותו מוצר שיתאמו באופן מלא לייעודם.. מטרת התקן להגן על הציבור ולשמור על בטיחות הציבור בשימוש של מוצר או מכשיר, לשמור על בריאות הציבור בשימוש מוצר או מכשיר ולהגן על איכות הסביבה או במקרים שאין אספקת מידע קיים או מנגנון חלופי שיכול להקנות הגנה לצרכן.

התקן הוא מסמך המתאר תכונות שונות של המוצר: פעולתו, ייעודו, תהליך ייצורו, דרכי השימוש בו, התקנתו, הפעלתו, איכות המוצא ודרכי הבטחת האיכות ממדיו ודרכי מדידתם, הדרכים לבדיקתו, להחסנתו, לתחזוקתו ולהעברתו ממקום למקום, מקורו, כינויו, סימונו ואריזתו.

למוצרים שונים תקנים שונים, כך מוצר המיועד לתינוקות יהיו שונים מתקן של מוצר רפואי. הכנת התקנים השונים נעשית בוועדות התקינה ציבוריות במכון התקנים הישראלי לפי הוראות חוק התקנים וכללי התקנים.

כל התקנים ניתן לקרוא על כל תקן בהרחבה באתר מכון התקנים. כמו כן, ניתן גם לצפות בתקנים רשמיים (לפי חוק התקנים) ומחייבים (לפי חקיקה אחרת).

תקנים וולונטריים

כיום ישנם מעל ל 3,600 תקנים ישראלים. תקן ישראלי שנקבע על ידי מכון התקנים הישראלי הוא תקן וולונטרי.

תקנים רשמיים

על-פי חוק התקנים שר הכלכלה והתעשייה רשאי, להכריז בהכרזה שמתפרסמת ברשומות על תקן וולונטרי מסוים, כולו או חלקו, כעל תקן ישראלי רשמי, בהתייעצות עם נציגי היצרנים והצרכנים, אם מתגלה שיש חשש לפגיעה בציבור ומתוך השגת אחת המטרות, שמירה על בטיחות הציבור, שמירה על בריאות הציבור, הגנה על איכות הסביבה או שאין מספיק מידע או מנגנון חלופי היכול לספק הגנה לצרכן בעת שימוש במכשיר או במוצר או הבטחת תאימות או חליפיות של מוצרים.

מניעת נזק כלכלי משמעותי העלול להיגרם לצרכן כתוצאה משימוש במערכות, בחומרים או במוצרים הגלויים לעין והמשמשים בבניה, וכן מניעת נזק כלכלי העלול להיגרם לצרכן כתוצאה משימוש בחומרי בניה שאינם גלויים לעין.

בקרה ביבוא של מוצרים עליהם חלים תקנים רשמיים

לאחרונה התבשרנו על הרפורמה ביבוא והשינויים היא מביאה עימה, קובעת כי הממונה על התקינה רשאי להסתייע במעבדות בדיקה לצורך פיקוח ואכיפה בהליך יבוא מוצרים לארץ.

על פי הרפורמה החדשה במהלך הגשת בקשות ביבוא מופעלת מערכת הערכת סיכונים של המכס שמטרתו להעניק לכל שורה בבקשת היבוא ערך סיכון. מערכת ניהול סיכונים של הממונה על התקינה בוחרת לבצע בקרה למשלוחים שקיבלו ערך סיכון גבוה.  חשוב להכיר את "הנחיות והוראות הממונה לבקרת משלוחים מיובאים באמצעות מעבדות בדיקה, על-פי פקודת היבוא והיצוא" עוד בטרם תחילת פעילות עסקית של יבוא. היבואן חייב להכיר את הכללים כולל לוחות הזמנים בהם היבואן חייב לעמוד במידה והמשלוח שלו עובר תהליך בקרה.

מעבדת חרמון הינה מעבדה אשר קיבלה מהממונה על התקינה הכרה לביצוע בדיקות התאמה של טובין מיובאים לתקן רשמי.

מעבדות חרמון מתמחה בבדיקות תנאי סביבה ובדיקות קרינה אלקטרומגנטית בהתאם לתקנים צבאיים (MIL-STD).

EMC ובדיקות סביבה

בטיחות מוצר,  בדיקות סביבה,  בדיקות טלקום, EMC  רדיו  וכיול.

 

LEAVE A RESPONSE

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *