מגזין שיווקי

אתר המלצות

רכב

ביטוח צד ג'

רוב מי שמחזיק ברכב פרטי יודע שכדאי מאוד לבטח את הרכב באחד מהביטוחים צד ג' ומקיף. ביטוח רכב חובה כשמו כן הוא – חובה לעשות אותו, ואין לנהוג ברכב ללא ביטוח חובה בתוקף. נסיעה ברכב ללא ביטוח חובה בתוקף היא עבירה פלילית שאין להקל בה ראש. המטרה שלה היא טיפול ומתן פיצוי לאדם שנפגע פיזית (או נפשית) כתוצאה מנסיעה ברכב (הן כנהג, הן כנוסע והן כהולך רגל שהרכב פגע בו). כל תלונה נבדקת לגופה, והטיפול והפיצוי נקבעים כמובן על פי חומרת הפגיעה, אולם כל אדם שאכן נפגע כתוצאה משימוש שלו או של אדם אחר ברכב, רשאי להגיש תביעה לפיצוי. על כך מכסה כספית פוליסת ביטוח החובה. 

 

אבל כאשר אתה מחזיק רכב פרטי ישנן סוגיות שונות שיש לתת עליהן את הדעת מעבר לכיסוי הביטוחי המובן והמחויב בחוק, וזה פגיעה ברכוש. 

פגיעה ברכוש יכולה להיות פגיעה ברכב חונה או נוסע שאתה פגעת בו בזמן שנהגת ברכבך, וכן פגיעה שנגרמה לרכב שלך בזמן שאתה נהגת בו, כמו תאונה עם רכב אחר או פגיעת פח במהלך חניה לא מוצלחת ועוד. 

ישנם ביטוחים שונים המכסים את הפגיעות השונות. 

אפשר לבטח את הרכב בביטוח מקיף. זהו ביטוח יקר יותר, אבל הוא מכסה כל נזק לרכוש – גם נזק שנגרם לרכב אחר, גם נזק שנגרם למשהו אחר, למשל אם פגעתם באופניים או רכוש של אדם אחר. 

ביטוח צד ג' אינו "שואל שאלות" – הוא נותן כיסוי ביטוחי מאל"ף עד ת"ו – כולל פריצה לרכבכם, ועל כן המחיר שלו יקר יותר ביחס לביטוח צד ג'. 

ביטוח צד ג' הוא ביטוח שמכסה אתכם רק במקרים שאתם עצמכם (כלומר תחת הרכב המבוטח) פגעתם וגרמתם נזק לרכב אחר או לרכוש של אדם אחר – צד שלישי. 

זו הסיבה שמדובר בביטוח זול יותר לעומת הביטוח המקיף, שכן הוא אינו מכסה אתכם כספית על פגיעות של הרכב הפרטי שלכם ואינו מפצה אתכם במידה שרכבכם נפרץ .

במידה שהרכב שלכם היה מעורב בתאונה ורכבכם נפגע, אם הנהג השני גרם לתאונה, תוכלו לתבוע את פוליסת המקיף או צד ג' של הרכב הפוגע. אולם אם הייתם מעורבים בתאונת דרכים, שבה אתם גרמתם לתאונה, לא תוכלו לתבוע את הנהג השני על נזק לרכב שלכם, ומי שיפצה אתכם במידה שנפגעתם בגופכם היא פוליסת ביטוח החובה שלכם. 

ישנן נסיבות שונות העלולות להגביל אתכם בעת הגשת תביעה לחברת הביטוח. על מנת שתוכלו לממש את זכותכם לתבוע את חברת הביטוח, אתם מחוייבים לעמוד בתנאים השונים. לדוגמא:

  1. מי מבוטח כנהג – מחיר הפוליסה נקבע על פי מספר גורמים. אחד מהם הוא מי נוהג ברכב. אם אתם מגבילים את מספר הנהגים, למשל רק שני אנשים, מחיר הפוליסה מופחת. אם אתם פותחים את הפוליסה לכל נהג, המחיר עולה. זאת אומרת שבמידה שהפוליסה מוגבלת למספר הנהגים, אם מישהו אחר נהג ברכב בעת התאונה, לא תוכלו לתבוע את חברת הביטוח בגין הנזקים שנגרמו בתאונה
  2. מה גיל הנהג – פוליסות ביטוח שונות מציעות לכם הנחה על גיל הנהג, כך שאם הנהג מתחת לגיל מסוים תשלמו פחות על הפוליסה. המשמעות היא שאם הפוליסה שלכם למשל מותאמת לכל נהג אך רק מגיל 25, ונתתם לבנכם בן ה-23 לנהוג ברכב והוא עשה תאונה, לא תוכלו לתבוע את חברת הביטוח על נזקי הרכב שנגרמו כתוצאה מהתאונה.
  3. גם בביטוח המקיף ניתן לכסות סעיפים שונים או לוותר על הכיסוי שלהם בתוך הפוליסה כדי להוזיל אותה

לסיכום, ביטוח חובה הוא ביטוח שנעשה מתוקף חוק ואין לנהוג ברכב ללא פוליסת ביטוח חובה בתוקף. לכיסוי נזקים לרכב שלכם ונזקים סביבתיים, שבו והחליטו מהי הפוליסה המתאימה לכם ביותר על פי הנתונים והאם אתם מעוניינים בהגבלות כלשהן, או שאתם רוצים לעשות פשוט ביטוח מקיף שמכסה הכל ונותן לכם להיות רגועים ושקטים, אבל כמובן גם זהירים על הכביש. 

המאמר באדיבות אוטוקאר – רכבים למכירה בחדרה

LEAVE A RESPONSE

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *