מגזין שיווקי

אתר המלצות

יועץ ץקינה
עסקים

יועץ תקינה

כל מוצר או מכשיר המיובא לארץ עובד דרך עמיל מכס הקובע אם המוצר דורש אישור יבוא או אישור תקן משרד ממשלתי , משרד הבריאות, משרד הכלכלה, משרד התקשורת, משרד התחבורה, מכון התקנים וכו. מוצר הדורש אישור תקן מתחיל בתהליך בהגדרת קוד פרט המכס.

חלק גדול מהסחורות הנכנסים לישראל ואף סחורות מיוצאות נדרשים באישורי תקן
כזה או אחר ממוסד ממשלתי, או ממכון התקנים,  ידיעה מראש והוצאת אישורים אלו טרם ההזמנה יכולה לחסוך הרבה כסף, זמן ועוגמת נפש. סחורה המגיע ללא האישורים הרלוונטיים תיעצר במכס ולא תשוחרר בנוסף עלולה להביא לקנסות על פי החוק.

מה זה תו תקן או תקן ישראלי ?

בארץ ישנו מכון התקנים האחראי על בדיקת מכשירים ומוצרים וקביעת תקנים שונים שמטרתם לשמור על בריאות הציבור, בטיחות הציבור והגנה על איכות הסביבה. כמו כן, התקן אחראי גם על הספקת מידע, במקרים שאין מידע קיים או מנגנון חלופי שמטרתו להקנות הגנה לצרכן.

מטרת תו התקן הוא הבטחת תאימות של מוצרים, לשם מניעת נזק העלול להיגרם בשימוש במוצר, בחומר או במערכת הגלויים ושאינם גלויים לעין.

ישנם תקנים שונים למוצרים שונים ועליהם דן וקובע מכון התקינה המפעיל ועדות ציבוריות לקביעת התקנים. חברי הועדה הם נציגים ממגזרים שונים של המשק, הכוללים יצרנים, אנשי מעבדות ואנשי מחקר ומדע, קבלנים ועוד.

תקן הוא מסמך הנכתב על ידי מכון התקנים בו המפורטות בו כל הדרישות הטכניות למוצר או למכשיר כדי שיתאים ליעודו. התקן יכלול את תיאור תכונות של מוצר כגון: חומרים, מידות, מבנה, תפעול, סימון ואריזה. במידת הצורך התקן יכלול גם מהן מונחים, שיטות בדיקה ותוכן של המכשיר או המוצר.

תו תקן או תקן ישראלי שנקבע על ידי מכון התקנים הישראלי הוא תו תקן וולונטרי. שר התעשייה המסחר והתעסוקה רשאי להכריז על תקן מסוים, כולו או חלקו כעל תקן ישראלי רשמי (מחייב).

במטרה להגן על הציבור ומניעת נזק כלכלי משמעותי העלול להיגרם לצרכן כתוצאה משימוש במערכות, בחומרים או במוצרים המשמשים לבניה, הגלויים לעין ושאינם גלויים לעין.

מהו התהליך בקבלת אישור יבוא או אישור תקן ?

צו יבוא חופשי מתנה יבוא של מוצרים מסוימים לארץ באישור תקן. כל מוצר המיובא לארץ חייב לבצע עבורו התאמה בין המוצר לבין דרישות התקן הרשמי. התקינה הישראלית נסמכת ברובה על תקינה אירופאית ובינלאומית. רשימת התקנים מופיעה בתוספת השנייה של צו יבוא חופשי.

כל תהליך של אישור יבוא מתחיל בהגדרת קוד פרט המכס, קוד פרט מכס (HS CODE NUMBER)  הנעשה על ידי עמיל הנכס המגדיר את המוצר ואת ההגדרה שלו. והאם המוצר או המכשיר דורש אישור יבוא או אישור תקן ממשרד ממשלתי מסוים כגון: משרד הכלכלה, משרד הבריאות, משרד התקשורת, מכון התקנים, משרד התחבורה וכו'.

כל היבואנים המייבאים מוצרים שיבואם טעון אישור עמידה בדרישות הממונה חייבים להירשם במרשם היבואנים עוד בטרם היבוא. יבואן שמעוניין לייבא מוצרים או מכשירים החל עליהם תקן רשמי ולא יהיה רשום במרשם זה לא יוכל לייבא את המוצרים ולא יוכל למלא טופס בקשה לאישור המוצרים המיובאים במערכת מסלול עד להסדרת הרישום.

לאחר שהוגדר פרט המכס על היבואן עליו להציג מסמכים בהתאם לרשות הרגולטורית ממנה הם נדרשים לקבל אישור ייבוא . ועליו להציגם למכס לצורך שחרור סחורה מהמכס.

יש להכין את המסמכים הבאים:  חשבון ספק, שטר מטען  וקטלוג של המוצר עם תיאור המוצר ומידע טכני וטופס שחרור מוצר ממכס.

במידה ולא חל על המותר תקן ישראלי יכול היבואן לקבל אישור תקן על סמך תל"ח (תקן לא חל) ממכון התקנים לצורך שחרר המשלוח המיובא מהמכס.

במידה והמוצר המיובא על עליו התקן, יש לבדוק אם המוצר חייב בדיקה או שאולי על סמך דוחות קיימים ניתן להוציא אישור ממשרד הכלכלה. תחילה ניתן לבדוק אם יש הסכם הכרה הדדית עם מוסד בחו"ל בתחום הבדיקה הנדרשת. בהתאם לסוג ההסכם במידה וקיים יתבצע המשך הטיפול.

האם יש צורך ביועץ תקינה?

יועץ תקינה הוא אדם בעל הידע המקצועי והמלא לגבי אישור תקינה למוצרים רפואיים ובכלל, מאפשר לכם לפעול על פי החוק ובמהירות. לקבל את הידע המקצועי והמדויק ביותר לגבי אישורים הנדרשים ליבוא אותו מוצר, הגשת מסמכים באופן מדויק שיחסוך לכם זמן ועוגמת נפש להוספת מסמכים ועיכובים מיותרים.

LEAVE A RESPONSE

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *