מגזין שיווקי

אתר המלצות

מכון התקנים בדיקות
עסקים

מהן בדיקות EMC

כל מוצר או מכשיר המיובא או מיוצר מחייב לעמוד בתו תקן או תקן ישראלי שנקבע על ידי מכון התקנים הישראלי שהוא תו תקן וולונטרי. שר התעשייה המסחר והתעסוקה רשאי להכריז על תקן מסוים, כולו או חלקו כעל תקן ישראלי רשמי שהופך אותו למחייב. הכרזה על תקן רשמי נועדה להשגת אחת מהמטרות הבאות: שמירה על בריאות הציבור, הגנה על איכות הסביבה ואספקת מידע חסר או חלקי במטרה להקנות הגנה לצרכן. בהתאם לזאת נקבעו בדיקות שונות לשם הגנה או מניעת נזק כלכלי משמעותי העלול להיגרם לצרכן כתוצאה משימוש בחומרים, במערכות  או במוצרים המשמשים לבניה, הגלויים לעין. וכן מניעת נזק כלכלי העלול להיגרם לצרכן כתוצאה משימוש בחומרי בניה שאינם גלויים לעין. אחת הבדיקות היא בדיקת EMC שמטרתה לדוק תאימות אלקטרו מגטנית. אלו יבטיחו כי בעת בדיקת תקן המוצר יקבל אישור מכון התקנים.

 

מהן בדיקות EMC ולמה נדרשות?

בדיקות EMC – Electro Magnetic Compatibility הן בדיקות תאימות אלקטרומגנטית הבודקות את היכולת של מוצר או מכשיר לפעול כמתוכנן בסביבה אלקטרומגנטית ולבדוק שהמוצר או המכשיר אינו פולט הפרעות אלקטרומגנטיות מעבר למגבלות התקן. העמידה בתקני ה- EMC נדרשת על פי חוקים לאומיים במדינות השונות ועל ידי תעשיות וצרכנים.

כיום שמספר המכשירים האלקטרוניים הנמצאים בשימוש ושרמת הרגישות שלהם עולה מדי יום, בדיקות EMC הפכו להיות הכרח התייחסות לדרישות EMC בשלבים המוקדמים של הבנייה מבטיחה עמידה בתקן, ובכך יכולה לקצר את זמן ההוצאה של המכשיר לשוק ומצמצמת את עלויות הפיתוח של המוצר.

בדיקות תאימות אלקטרומגנטית, בדיקות רעש אלקטרומגנטיות הנפלטות באמצעות אוויר סביב מכשירים או מערכות פליטה או כבל, כגון מוצרי חשמל ביתיים, מוצרי חשמל מסחריים, מכשירים מקצועיים ותעשייתיים, מכשירים רפואיים, התקני מדידה ובקרה, גופי תאורה ועוד.

הבדיקות של EMC  תואמות לתקנים המקובלים בכל רחבי העולם.

בדיקות EMC כוללות: מכשיר רפואי, ציוד רדיו וטלקומוניקציה, מוצרים ביתיים ומסחריים, אלקטרוניקה לרכב, ציוד מעבדה, ציוד מידע, צעצועים חשמליים, ציוד מעבדה, צעצועים חשמליים, בדיקות מוצרי בריאות, כושר ויופי, ועוד.

 

התייחסות לדרישות EMC משלבים מוקדמים של התכנון מבטיחה עמידה בתקן, מקצרת את זמן ההגעה לשוק ומצמצמת את עלויות הפיתוח של המוצר.

בדיקת EMC  כוללות מספר בדיקות, החל  מבדיקות קרינה, בדיקות חסינות קרינה אלקרטרוגנטית, ורגישות לבדיקות הלם חשמל ועוד.

הבדיקות כוללות

מדידות קרינה אלקטרומגנטית

מדידה של  רמת הקרינה האלקטרומגנטית המוקרנת והמולכת במטרה לוודא כי המוצר אינו  יגרום להפרעה מזיקה לציוד אחר או רשתות תקשורת אחרות.

בדיקות חסינות

בדיקות חסינות מטרתן לאתר ירידת ביצועיהם נוכח הפרעה אלקטרומגנטית.

הפרעות מוקרנות

מדידות הפרעות מוקרנות (Radiated Emissions) מעריכות את רמות האנרגיה האלקטרומגנטית הנפלטת בהקרנה מן המכשיר הנבדק בתדרים שונים. במהלך המדידות נבדקות רמות ה RE המרביות. ניתן לבצע מדידות במרחק של 3 מטר בחדר אל-הד  (Anechoic Chamber).

הפרעות מולכות

בדיקות הפרעות מולכות (Conducted Emissions) מטרתן להעריך את רמות האנרגיה אלקטרומגנטית המולכת דרך כבלי המוצר (קווי חשמל, כבלי רשת, וכו’). הבדיקה מתבצעת במגוון תדרים.

 

LEAVE A RESPONSE

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *